Hemmeligheden bag Body SDS #4: Kropssproget

Hemmeligheden bag Body SDS #4: Kropssproget

I denne serie ser vi på hemmeligheden Body SDS — hvordan vi arbejder med kroppens sammenhænge. Vi går fra den mest etablerede viden i de første afsnit til de mere magiske elementer af behandlingen. I dag om en af Body SDS’ signaturer: At læse og bruge klientens kropssprog.

“Smilemuskler”

Når vi bliver glade, vender vores mundviger opad. Er vi sure, går mundvigerne nedad.

Sådan er det bare. Så meget, at der bliver talt om “smile-musklerne”.
Alle kender dette ‘tegn’, og man hverken kan eller behøver at forklare det.

Men det er interessant, at muskler reagerer så instinktivt på følelser. Nogle muskler reagerer på glæde, andre på sorg, vrede, skuffelse, frustration osv.

Hvad endnu mere interessant er, at når vi smiler oprigtigt afspændes “smile-musklerne”, mens et anstrengt, dvs ikke oprigtig følt smil vil give spændinger i samme muskler.

Det samme gælder muskler, der reagerer på vrede... De bliver afslappede igen af at reagere på følelsen og spændte af at holde tilbage.

Altså:
Hvis musklerne afspejler ægte følelser, trives muskler og led, mens uoprigtige eller tilbageholdte følelser giver spændinger.

Din krop er en radar

Man kan sådan set godt lave et skema over hvilke muskler, der reagerer, når man bliver glad, overrasket, stolt, utryg osv (det er det, jeg har gjort med mine plakater). Men et skema er ikke en hjælp, hvis ikke du mærker din krops signaler...

Selvom din kollega møder ind med et smil, kan du måske sagtens se, om det er ægte eller ej - om der måske ligefrem er sket noget stort eller han/hun bare har sovet godt.

Har din kollega en dårlig dag, kan du sikkert også fornemme, om du skal give ekstra plads eller spørge ind; om han/hun tænker på en gammel oplevelse, eller der er sket noget dårligt siden sidst.

Intuition er bedre end et skema.

Du kan læse kropssprog, fordi du opfanger mange flere signaler, end du selv ved - fra andre men så sandelig i aller højeste grad fra dig selv - og fordi signalerne afspejler en følelse, du selv har følt før.

Selve pointen med Body SDS...

Under en Body SDS-session kommer der ofte følelser frem. Når vi tilbageholder følelser, påvirker det vores krop, så når vi løsner kroppen op, kan der pludselig komme følelser frem, også selvom det er gamle følelser.

Og det føles meget lettende!

Kropssproget er altså ikke kun noget, der viser, hvordan vi har det - det er også vores historik og baggrunden for hvordan, vi reagerer på nye følelser.
Vores kropssprog er ofte et mønster!

For eksempel er der nogen, der reagerer med at vise ked-af-det-hed, hver gang de egentlig bliver sure, eller omvendt. Der kan være bestemte følelser, der ikke har været plads til at udtrykke, og som man derfor ikke er i træning med at mærke.

Body SDS hjælper med at afbalancere kroppens følelsesliv. Den rydder ud i gamle følelser, hjælper til at udtrykke, og giver plads til nye følelser.

Det bedste ved det hele er:
1) at følelserne altså også hjælper med at afspænde kroppen rent fysisk
2) Det er meget mere simpelt end det lyder.

 

NB:
Indlægget er oprindeligt skrevet og delt i 2017.