Hemmeligheden bag Body SDS #3: Fysiologien

Hemmeligheden bag Body SDS #3: Fysiologien

I sidste indlæg gav jeg et eksempel på de anatomiske sammenhæng - nok den mest håndgribelige vinkel til kroppen. Stadig indenfor videnskabens rammer finder vi 'fysiologien', som faktisk er noget mere holistisk! Det vil jeg gerne give et eksempel på.

Anatomien er til at tage og føle på. En muskel starter her og slutter der. Fysiologien er derimod et område, hvor vores viden er i konstant udvikling, og hvor sammenhængene allerede er en del mere magiske.

Lad os blive ved eksemplet med storetåen fra sidste gang.

Fysiologien bag urinsyre

Urinsyre (ikke at forveksle med urinstof) kommer fra kosten, fra nedbrudt DNA og dermed især fra kost med et stort indhold af animalske produkter (samt fra kroppens nedbrydning af egne celler, fx ved vægttab). Urinsyren udskilles fra blodet via nyrerne. Kan kroppen ikke følge med, sætter syren sig i leddene som krystaller — især i storetåen!

Så vidt jeg ved, vides ikke hvorfor. Men det vides sikkert og vidst, at det er sådan det er.

Det er altså en sammenhæng mellem fordøjelsesystemet, kredsløbet, nyrerne - og storetåens grundled. Det er da lidt syret!

En teori for denne sammenhæng er, at syren bliver fragtet længst væk fra hjertet som muligt, og derfor først til storetåen, og først når dette led er "mættet" også til fingrene før alle kroppens led bliver påvirket.

Derfor behandler jeg også tarmsystemet og nyrerne, når folk kommer til behandling pga podegra eller bare en stiv storetå. Omvendt behandler jeg også storetåen godt, når folk har gigt andre steder.

Og behandling af tarmsystem og nyrer har enorm påvirkning på kredsløbet, især i benene, for personer med for meget urinsyre.

Body SDS - "gammel viden på nye flasker"?

Anatomisk er der ingen sammenhæng mellem storetå, tarme og nyrer. Men ser vi på, hvordan kroppen fungerer, er sammenhængene helt klar - omend det bliver meget holistisk! Men det er kun fint med mig.

Vi ved mere og mere om denne type sammenhænge. Se bare hvor meget ny viden, der er kommet om sammenhængen mellem tarmbakterier, vagusnerven og humøret inden for de sidste ca 7 år! (Mere om dette følger snart.)

Kort sagt: kroppen reagerer altid i kæder! …kæder mellem sanser, hormoner, organer, muskler og led.

Når jeg siger, at vi ved mere og mere om disse kæder, handler det hovedsageligt om at kunne forklare dem. Mange af sammenhængende har været kendt og brugt i alt fra årtier til årtusinder i den alternative verden - men vi kan forklare dem bedre og bedre takket være videnskaben.

Jeg holder personligt meget af, at Body SDS kan forbinde vores moderne videnskab med den lange tradition for kroppens energetiske arbejde. Body SDS er først og fremmest unikke teknikker, der netop kan skære ind til benet af denne viden og bruge den til at gøre en mærkbar forskel.

Det er rart at kunne forklare hvorfor, at noget virker. Men det vigtigste er selvfølgelig, at det virker!

Stil endelig spørgsmål!