Sclerose og andre autoimmune sygdomme

SpørgsmålCategory: Symptomer og diagnoserSclerose og andre autoimmune sygdomme
Anne Itke Fogel asked 1 år ago

Hvad er dine tanker om sygdomme som sclerose eller andre sygdomme hvor kroppen angriber noget rask. Jeg synes alle vinkler kunne være interessant – sygdommen, kost, behandling.
tak for en fed mulighed for viden 😍

2 Answers
Andreas Lassithiotakis Staff answered 1 år ago

Uf, det er en af det sværere. Jeg skal gøre mit bedste for et brugbart svar!

Det er meget bredt at sige noget generelt om alle sygdomme med autoimmune mekanismer. Min første tanke er, at det måske er netop de sygdomme, det er aller sværest at give konkrete bud på hvad, vi kan opnå med behandling.

Sclerose-ramte oplever for det meste lindring med behandlingen. Jeg vil ofte kalde det lindring fremfor at sige, at vi kan helbrede sygdommen. Men lindring af smerte og ubehageligheder kan også være meget værd.

Er det i starten af sygdommen, tror jeg faktisk der er rigtig meget at gøre, da jeg ser mange symptomer opstå ved sygdommens udbrud, som jeg tror, vi stadig kan nå at gøre noget ved. Kroppen har ofte de meget modsatrettede symptomer både at stivne og ryste, og det er forsøget værd at se om sygdommen ikke udvikler sig eller udvikler sig langsommere, hvis vi afvikler de symptomer tidligt i fasen.

Vi fokuserer under alle omstændigheder på at få hele nervesystemet til at slappe af… Der er ofte en sammenhæng mellem hvilke nerver, der er hårdest ramt, og hvor spændte de nerver og vævet omkring nerverne er. Derfor tror jeg også, der er grund til at afspænde og øve det parasympatiske nervesystem, dvs øve en god vejrtrækning og at slippe kontrol og angst i kroppen.

Jeg opfordrer til en indsats med at indtage gode olier og holde sig så meget igang som muligt med mild motion.

Jeg vil passe meget på at komme med et generelt bud på, hvorfor autoimmune sygdomme opstår, men man kan altid gøre noget for at støtte op om immunforsvaret, fx sørge for godt kredsløb i lymfesystemet, hvilket til tider gør underværker, og man kan kropsterapeutisk undersøge, hvad der forbedrer og hvad, der forværrer sygdommen, og ser hvor langt man kan komme med den viden.

Sig endelig til hvis der er spørgsmål til andre eksempler på sygdomme.

Mvh,
Andreas

Anne answered 1 år ago

tusind tak, Andreas. Meget brugbart.
Jeg kunne godt tænke mig at vide mere om Lymfesystemet. Og så den hippe, tarmen 😝
Skal lige se om du har skrevet om det. Hvis ikke laver jeg et nyt spørgsmål.

Your Answer