Hvis man har mange skader, men en god psyke – kan man stadig få behandling?

SpørgsmålCategory: Spørgsmål til behandlingHvis man har mange skader, men en god psyke – kan man stadig få behandling?
Malene asked 1 år ago

Hvis man har en krop hvor der er mange skader, og en psyke det ikke altid her det godt. Tror du så at du ville kunne hjælpe, og hvor mange behandlinger tror du, det vil kræve?

2 Answers
Andreas Lassithiotakis Staff answered 1 år ago

Man kan sagtens få behandling selvom ens skavanker udelukkende er fysiske. Der behøver ikke være (grund til) noget terapeutisk i det.
De fleste behandlinger har under det største fokus på det anatomiske og fysiologiske.

Jeg er rigtig glad for det spørgsmål, da jeg sagtens kan se, hvordan man kan få det indtryk, at det kun er psykiske grunde til en skade, jeg behandler eller interesserer mig for. Det er jo ofte koblingen mellem det fysiske og psykiske, jeg skriver om diverse steder. Men førsteprioriteten er blot at fjerne smerter, spændinger, skævheder, stivheder osv – kun hvis der er grund til det og stemning for det, går vi ind i en samtale. Og den samtale kan lige så godt handle om arbejdsstillinger, korrektion af benstilling e.l., som den kan handle om noget psykisk.

Body SDS har stor succes med at løsne de konkrete, fysiske diagnoser og jeg gør mit bedste for ikke at presse mere ned over behandlingen end ønsket.

Hvor mange behandlinger et problem kræver, afhænger af hvor slemt det er og hvor længe det har været sådan, klientens alder og form o.l. Generelt plejer jeg at sige at én behandling helst skal gøre en forskel og to-tre behandlinger plejer at kunne nulstille symptomerne, altså fjerne smerterne men måske ikke være nok til de aldrig kommer igen – det afhænger jo af, hvor godt man passer på sig selv. Mange starter med 3 behandlinger med kortere mellemrum og tjekker så op på det et par gange med længere mellemrum.

Er det mere alvorlige eller mere permanente diagnoser og sygdomme, kan det godt kræve et længere forløb, men jeg satser bestemt på at kunne skabe mærkbar fremgang efter en behandling.

Giv en kommentar herunder, hvis svaret giver anledning til flere spørgsmål.

Mvh,
Andreas

Andreas Lassithiotakis Staff answered 1 år ago

Hov – jeg ser nu, at der bliver spurgt om jeg kan hjælpe hvis man har mange skader og en psyke som IKKE altid har det godt…
(overskriften hed oprindeligt bare “psyke” – det er mig, der har skrevet den ud, så udenforstående kan se emnet – og jeg har misforstået spørgsmålet i underubrikken)

Det er netop mit speciale at se på sammenhængen mellem krop og psyke – så jeg vil gøre mit bedste for både at hjælpe med skavanker og psykiske udfordringer. Behandlingen blander massage og terapeutisk samtale, så vi kan arbejde med det sideløbende, og for det meste opleves det som at arbejde med de samme emner fra to sider – kroppen er jo ofte et billede på det psykiske.

Sig endelig til, hvis der er mere konkrete spørgsmål. Du er også velkommen til at sende dem til [email protected], hvis det bliver for privat til dette forum, selvom det er anonymt.

Mvh,
Andreas

Your Answer