Hvad kan jeg gøre mod hård mave?

SpørgsmålCategory: Symptomer og diagnoserHvad kan jeg gøre mod hård mave?
1 Answers
Andreas Lassithiotakis Staff answered 2 år ago

Det første oplagte skridt er at kigge på kosten.
For de flestes vedkommende opstår hård mave pga. for raffineret kost, dvs. for meget mel, sukker og for mange mejeriprodukter.
Nogle gange har folk fået at vide, at de mangler fibre og skal spise grovere, hvilket så er blevet overgjort – dvs. for mange kerner og nødder og for meget groft brød. Andre gange skal der bare indtages mere vand.
Men hvad kan der gøres nu og her?
Kosttilskud er jo en perfekt mellemting mellem kost og medicin. Og jeg er stor tilhænger af både mælkesyrebakterier og chlorella – begge dele kan udgøre mirakler for et skrøbeligt eller tilstoppet fordøjelsessystem.
Der er ikke noget værre end at bruge penge på et kosttilskud og så ikke kunne mærke forskel – så jeg vil meget gerne anbefale Vita Biosas mælkesyrebakterier i flydende form, som du endelig bare skal drikke rigeligt af – gerne 1/2-1 glas om dagen; samt Chlorella fra Algomed og gerne fuld dosis, dvs. ca. 3g om dagen.
Chlorella sørger for, at der er “hul igennem” og er desuden rig på protein, mineraler og b12-vitamin; mælkesyrebakterier “befolker” tarmene med den stærkeste bakterieflora, så enzymerne kan arbejde optimalt.
Hvis maven simpelthen bare er for langt bagud og har svært ved at komme igang, kan det være nødvendigt med en behandling til at få løsnet systemet op. Når man starter med en behandling, har jeg også en chance for at komme med et kvalificeret bud på hvilket af ovenstående man skal sætte ind med – hvis en behandling altså ikke er nok til at komme i topform igen.

Your Answer