Hvad er Body SDS tilgang til allergi?

SpørgsmålCategory: Symptomer og diagnoserHvad er Body SDS tilgang til allergi?
Andreas Lassithiotakis Staff asked 2 år ago

Hvad skyldes allergi og kan det behandles? Behandles det bedst via medicin, kosttilskud eller behandling?

1 Answers
Andreas Lassithiotakis Staff answered 2 år ago

Vores tilgang afhænger lidt af hvilken allergi, der er tale om. Men først og fremmest er vores tilgang, at tilstanden er mindre kronisk end mange tror.

Der er stor forskel på allergi, intolerance og overfølsomhed. Symptomerne kan være de samme, men årsagerne er helt forskellige. Så arbejdet handler også om at få skelnet og derfor sat rigtigt ind.

For ikke at gå for meget i detaljer, vil jeg sige, at allergi handler om samspillet mellem vores fordøjelsessystem og vores immunforsvar. Størstedelen af vores immunforsvar sidder nemlig i vores tarmflora, især i vores tyktarm, og er altså baseret på en sammensætning af bakterier. Derfor er der en del af generne med allergi eller intolerance, som kan afhjælpes gennem gennem behandling sammen med en god kost.

Jeg oplever, at mange klienter har haft mistanke om allergi, og derfor har fået det testet, inden de kommer til mig. Hvis testen så har været negativ, har folk spist videre af det, de havde mistanke om var problemet. Men selvom man hverken er allergisk eller har intolerance, kan det sagtens være bestemte typer kost, som belaster og giver symptomerne på allergi. Der er bare fødevarer, som er hårdere at fordøje, og derfor belaster og giver gener. Ofte behøver man kun undvære dem for en periode, til fordøjelsen kan følge med igen, så kan man starte langsomt op med de fødevarer igen.

Behandlingen er yderst effektiv. Ofte er det nok at kickstarte tyktarmen manuelt – simpelthen massere maveområdet. Så kan man både høre og mærke systemet begynde at arbejde med fornyet kraft.
De fleste kan mærke, at tarmen er blevet hård, sej og øm, og at fremskridt derfor går for langsomt alene med kostændringer. Når der er tale om allergi, er det som regel tyktarmen, der har eller giver udtryk for problemet. Men “proppen” kan sagtens sidde i tyndtarmen, eller med andre ord – problemet kan godt starte i tyndtarmen, selvom det er tyktarmen som lider mest af det.
Det at smidiggøre tarmsystemet giver det mulighed for at følge med i det indvendige, fysiologiske arbejde, det står for. Og så er det bare med at fylde på med de gode mælkesyrebakterier (de gode tarmbakterier som kosttilskud) efterfølgende!

Tyndtarmen arbejder sammen med bugspytkirtlen og tyktarmen arbejder sammen med lever – det hele reagerer på nyrerne og er afhængigt af at blive renset ud med vores lymfesystem, så en behandling vil aldrig kun fokusere på maven, men hjælpe hele vejen rundt, også de steder, der har symptomerne på problemet, fx i form af små knopper og udslæt.

Sig endleig til, hvis der er flere spørgsmål.

Kh,
Andreas

Your Answer