Golfalbue – din meta-sundhedsviden

SpørgsmålCategory: Symptomer og diagnoserGolfalbue – din meta-sundhedsviden
Rikke asked 1 år ago

Jeg har døjet med golfalbuer i begge arme i 2,5 år. Smerterne sidder mest i håndledene. Diagnosen hed længe seneskedehindebetændelse, men nu kalder en Fys det golfalbuer…

1 Answers
Andreas Lassithiotakis Staff answered 1 år ago

Body SDS har god erfaring med både golfalbue, tennisalbue, “musearm” og seneskedehindebetændelse. Behandlingen af disse ting minder meget om hinanden… der skal ikke så dybe tryk til for ikke at “provokere” betændelsen men mere mobilisering af muskler og led.
Måske man kan få en god fornemmelse af hvad jeg mener med mobilisering, når man ser de videoer, jeg har på youtube… Især den, der hedder “Johanne”, som netop får behandling for betændelse i armene.

Disse diagnoser handler i sidste ende om to ting: At få et optimalt kredsløb til de inflammationsramte muskler samt at lære at slappe af i hele den kæde af muskler, der arbejder sammen om at bevæge armene – fra nakke, skulder, arm til håndled og fingre. Det hele skal behandles.
Derfor mener jeg ikke, at hvile alene giver hurtig nok bedring, som man ellers ofte kan få at vide. Der skal tværtimod bevægelse til, den skal bare være blød og inden for en behagelig bevægelighed.

Jeg gætter på, at spørgsmålet her er, om jeg mener jeg kan gøre noget ved problemet. Og det mener jeg, jeg kan. Det kan jeg i hvert fald for det meste. Princippet i behandlingen er det samme, om det er den ene eller den anden diagnose – det er bare forskellige steder, jeg trykker, og så bevæger jeg leddene imens alt efter hvor slem tilstanden er.

Der er forskellige kostråd og enkelte kosttilskud, som kan skynde processen lidt, men det vigtigste er at øve sig i at trække vejret dybt og roligt, så kroppen slapper mere af og får godt med ilt – men den del tager vi under behandlingen

Mvh,
Andreas

Your Answer