Som jeg ser det, er Body SDS en blanding af et par håndfulde ting. Her er anden del af min guide til hvad, du får med i pakken med behandlingen – om selve fundamentet: teknikken.

Grundstammen i Body SDS er vores fysiske teknik. Hvis ikke vi havde været gode til at løse folks fysiske problemer, havde der nok ikke været noget Body SDS.

Det, der først imponerede mig ved Body SDS er hvor naturlig teknikken føles, selvom den er så unik.
Jeg vil sige, at teknikken er bygget op af fire elementer, du altid får med i Body SDS-pakken:

BODY SDS’ PULSERENDE MASSAGE

På mange måder er Body SDS en massage: Man ligger på en briks og modtager kropslig behandling; det er behageligt og afslappende, trods det også kan være ømt.

En stor forskel fra traditionel massage er at vi ikke bruger olie. Vores teknik bevæger leddene samtidig med, at vi masserer punkter på musklerne – vi kalder dette for pulsering. Pulseringen simulerer vores naturlige muskelbevægelse som støtter mange af kroppens indre funktioner, især kredsløbene. Det optimerer samarbejdet mellem muskler og led og virker meget beroligende på nervesystemet, nærmest som en let vuggen af hele kroppen.

Vi masserer også organerne (hovedsageligt maveområdet) og lymfesystemet, som er vigtigt for immunforsvaret.

De fleste oplever, at det føles som om det summer/strømmer efter behandlingen og at man føler sig let og energisk indeni, selvom man er blevet tung og afslappet i kroppen.

FYSIOLOGISK VIDEN

Vi baserer vores behandling på fysiologisk viden.

Først og fremmest betyder det, at vi aldrig gennemgår kroppen slavisk eller anatomisk. Vi går efter de fysiologiske sammenhænge bag en skavank eller et problem, dvs stimulerer muskler, led og organer på kryds og tværs af kroppen.

Det betyder også at vi både kan forstå og stille en del diagnoser. Det vil sige, man kan få behandling for konkrete sygdomme og skavanker.

LEDFRIGØRELSE

Vi kan frigøre led, hvis det ønskes og findes gavnligt.

Da vi har lige fokus på muskler og led, giver kroppen til tider nogle lyde, ofte kaldet knæklyde, fra sig. Lydene er sjældent et formål i sig selv, men de er helt naturlige (de fleste har prøvet at noget “knækkede” bare ved at strække sig) og det kan være en vigtigt del i at frigøre en krop.

Dette har også bekymret nogle – både om det er ubehageligt og om vi som behandlere er ordentligt uddannede til det. Til det vil jeg understrege at vores teknik er fuldstændig ufarlig: Vi bevæger aldrig et led uden for dets grænse, vi låser aldrig leddet og vi trykker aldrig direkte på et led – men bevæger det blødt og jævnt inden for dets bevægelighed i samarbejde med sekundære led (=nabo-led) til det giver sig.

Men det er aldrig obligatorisk – det er din krop og du bestemmer!

ZONER OG REFLEKTIONER

Ligesom i zoneterapien interesserer vi os en del for kroppens energi-baner (“medianbaner”). Disse dannes af nerveforbindelser, bindevævets struktur og symmetrien i vores bevægeapparat, som gør at punkter reflekterer til andre steder på kroppen. Først og fremmest er er baseret på en erfaring af hvad, der virker.

Dette gør ydermere, at vi ikke kun behandler det område, der har en problematik, men løsner op for så meget som muligt, der kan være indblandet i grunden til, at kroppen ikke er i balance.

 

Disse fire punkter er i mine øjne fundamentet for vores teknik. Hvis jeg opsummere det i én sætning, ville jeg kaldet det ‘Fysiologisk, pulserende og led-frigørende massage’.

Her kan du se, hvordan det ser ud:

I næste og sidste indlæg i min lille guide til Body SDS fortæller jeg om alt det “ekstra” man kan få med – i mine øjne de ting, der er med til at forlænge effekten af behandlingen, og med til at gøre behandlingen til en større del af dit liv end bare den time, du er til behandling.
Det er den del, jeg vil kalde for den holistiske del.

 

Venligst,
Andreas